De Palmboom......

Van oudsher staan palmbomen voor zon, zee, witte stranden en zonnige vakantieoorden. Tegenwoordig zijn ze ook uit ons Nederlandse zeeklimaat niet meer weg te denken. Winterharde palmbomen komen steeds vaker voor in Nederlandse tuinen. Met winterharde palmbomen creëer je een uniek vakantiegevoel in je eigen achtertuin. Ze geven een tropisch tintje aan iedere oer-Hollandse tuin.

Palmbomen hebben daarnaast een symbolieke betekenis. Palmen worden zowel in de Bijbel als in de Koran tientallen keren genoemd. In het Jodendom vertegenwoordigen palmen vrede en overvloed. In de Bijbel begroetten de inwoners van Jeruzalem een zegevierende Jezus met een palmtak. Een traditie die nu bekend staat en gevierd wordt als Palmzondag.

In Nederland zijn er diverse soorten palmbomen die prima bestand zijn tegen het zeeklimaat.  Deze palmbomen kunnen uitstekend tegen krachtige wind en bovendien zijn ze winterhard.  Palmbomen zijn daarom een uitstekende keuze als terrasplant of tuinplant.

Over het algemeen vraagt de palmboom niet veel verzorging. Plaats de palmboom nooit in de felle zon want dan kunnen zijn bladeren verbranden. Een beschutte plek in de zon is wat hij vraagt. Daarnaast heeft de palmboom regelmatig voeding en water nodig. Zeker gedurende de zomer is de kans op uitdroging erg groot. Een palmboom kan tenslotte worden gesnoeid.

Ons assortiment palmbomen bestaat uit:

 • Chamaerops Humilis (Europese Dwergpalm of Dwergwaaierpalm)

 • Phoenix Canariensis (Dadelpalm)

 • Trachycarpus Fortunei (Chinese Windmolenpalm)

 • Yucca Rostrata (Yucca)

 • Washingtonia (Mexicaanse Waaierpalm)

Wist je dat…

 • De Palmboom helemaal geen boom is.  Een palm heeft namelijk geen echte stam. De stam van een palm bestaat uit bladvoeten van de bladeren. Hierdoor wordt de stam van een palm ook nauwelijks dikker alleen langer.

 • Al minstens 5000 jaar cultiveren mensen palmen als voedselbron. Naast voedsel werd het hout van de palm gebruikt om gereedschappen en huizen te maken en om schaduw te bieden tegen de hitte van de woestijn.

 • Er zijn meer dan 2.500 soorten palmbomen. Ze zijn allemaal lid van de Arecaceae-plantenfamilie en zijn winterhard en kunnen in verschillende klimaten groeien.

 • Palmbomen vinden hun oorsprong vanuit de hele wereld. Met uitzondering van ijsgebieden. Ze komen voornamelijk voor in de tropen maar ook in de Himalaya gebergten. Het ligt dus aan de palmboom soort waar hij vandaan komt.

 • Palmbomen bestaan al sinds het dinosaurustijdperk Ze verschijnen voor het eerst in het fossielenbestand, ongeveer 80 miljoen jaar geleden.

 • Al onze palmbomen een paspoort hebben ontvangen en wij daarom kunnen verzekeren dat ze vrij zijn van virussen en ziekten.

 • Wij de palmboom bij u aan huis bezorgen!

Over ons:

Intraplant verkoopt en verhuurt palmbomen aan zowel de zakelijke- als particuliere markt. Bijvoorbeeld aan de horeca en voor festivals, bruiloften, (bedrijf)feesten, tv-commercials, congressen, beurzen (beursdecoratie) en overige evenementen zijn wij inmiddels een gevestigde naam op het gebied van plantenverhuur en bomenverhuur. Of het nu gaat om één enkele boom of een tropische oerwoud.

Wij zijn van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 – 16.00 uur op afspraak. Op zaterdag zijn wij van 10.00 – 16.00 uur geopend voor bezoek. Met interesse of vragen kun je contact opnemen met Vitor da Conceicao op telefoonnummer 06 – 38 99 16 57. Hopelijk tot snel!

Interesse? Informeer naar de mogelijkheden:

Dit zeggen onze klanten over ons:

We zijn al meerdere jaren klant bij Intraplant en heel tevreden over de -kwaliteit van de bomen, – de prijs, – de service, -maar vooral ook het advies. Op het strand is het lastig om de juiste uitstraling te behouden met planten/bomen die er mooi bij staan, maar het lukt bij Intraplant. We worden volledig ontzorgd en accuraat en professioneel geholpen. Ook tijdens Corona tijd meteen ingespeeld op de bizarre tijd en wens van ons als ondernemer, waarvoor chapeau! We zijn heel tevreden en voor ons tweede horeca bedrijf nu ook de bomen van Intraplant neergezet. We hopen nog vele jaren te mogen samenwerken.

Aagtje en Lott

Beachclub NO.5, Zandvoort

Wij en onze gasten genieten dagelijks van onze mooie planten van Intraplant. Echt een aanwinst voor onze beachclub.

Doina Jonkman-de Gier

Hudson Beach, Kijkduin

Snelle en goede levering van mooie planten. Goede adviezen over het water geven en goede afspraken kunnen maken over het onderhoud van de planten.

Bart Valkering

Nautilus aan Zee, Egmond aan Zee

Intraplant is een heel fijn bedrijf om mee samen te werken, goede service, denken graag met je mee en hele mooie palmbomen.

Sheila van den  Berg

Peukie Beachclub, Scheveningen

Zo blij met de service en de olijfbomen van Intraplant. Altijd frisse bomen op verzoek, wij zijn blij!

Thirsa Wijnands

Strandpaviljoen Surf en Beach, Katwijk aan Zee

Vanaf dag 1 zijn wij al klant bij Intraplant en wij hebben er nooit over nagedacht om ergens anders heen te gaan. De service is elke keer weer top en laat niets te wensen over. Het personeel is ruimdenkend en zet altijd een stapje meer dan wat wij verwachten.De mentaliteit is hardwerkend en positief en daarom blijven wij nog jaren klant bij Intraplant.

Marjon van Oosten

The Coast Beach House, Monster

Wij zijn nu al bijna een jaar klant bij Intraplant en we zijn erg tevreden over de geleverde diensten en planten. Vooraf werd een goede analyse gemaakt wat er mooi zou staan in ons kantoor. Vervolgens is daar een interieur advies op gegeven en zijn de planten ingericht.

Brandfirm, Amsterdam

Hele goede service en kwaliteit en snelle levering.

Romi

Posthouse Wijnbar, Naaldwijk

Intraplant is al jarenlang een zeer betrouwbare en prettige  partner voor de aankleding van ons terras. Vlotte communicatie, kwaliteit, snelle service en fair geprijsd.

Jasper vd Hoek, Uluwatu Beach (Hoek van Holland) en Patagonia Beach (Scheveningen)

Patagonia Beach (Scheveningen) en Uluwatu Beach (Hoek van Holland)

Dankzij de palmbomen van Intraplant is ons terras in 1 klap veranderd tot een waar paradijs en vanaf dag 1 hebben we louter positieve reacties ontvangen.

Luuk Tomassen

Brasserie Zuiderzoet, Zeewolde

Intraplant is voor ons de leverancier voor onze palmen. Zij blinken uit in flexibiliteit en meedenken. Iets wat erg nodig is bij een seizoensbedrijf.

André Triep

Strandclub WIJ, Scheveningen

Altijd topservice van Intraplant, er wordt meegedacht en de olijfbomen staan prachtig op ons terras!

Chris

Beachclub BAIT, Wassenaar

Sinds de opening van Oranje Buiten in 2014 zorgt Intraplant ieder seizoen voor prachtige bomen. Erwin denkt altijd mee en is zeer flexibel wat erg goed uitkomt bij een seizoens bedrijf.

Arnoud Ruiter

Strandpaviljoen Oranje Buiten, Hoorn

Voor de mooiste bomen, ga je naar IntraPLANT!

Roy

El Bully Tapasbar & Grill, Scheveningen

Vol tevreden!

Harry

Beachclub Titus, Kijkduin

Intraplant zorgt ervoor dat ons terras er het hele seizoen mooi en groen uitziet! Super!

Wouter Halbersma

Beachclub Buena Vista, Scheveningen

No-nonsense, snel en betaalbaar. Prachtige kwaliteit. Goede samenwerking.

Jeroen de Bloois

Enjoy Eten & Drinken, Naaldwijk
Wil je door ons gebeld worden?

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Sluiten