De Olijfboom......

De olijfboom, ook wel de Olea Europaea genoemd, is één van de oudste bomen ter wereld en is een sterk symbool in vele tradities. Hij staat voor kracht, welvaart, trouw, vrede, overwinning, een lang leven en een positief toekomstbeeld.

Kenmerkend voor de olijfboom zijn zijn gedraaide stam, zilvergroene bladeren en zijn overvloed aan vruchten. De olijfboom is een stoere boom. Hij is uitgerust om droogte, temperaturen onder het vriespunt, vorst en zelf vuur aan te kunnen. Zijn wortels zijn zo sterk dat ze opnieuw kunnen groeien, zelfs als het lijkt alsof dat niet zo is. Door zijn veerkracht staat deze boom garant voor een levenslange ‘groene vriend’!

De olijfboom staat graag in de zon en heeft bij voorkeur een goed doorlatende zanderige kleigrond nodig die ietwat kalk bevat. Hij houdt niet van ‘natte voeten’. “Natte voeten” zorgen voor wortelrot. Echter mag de grond waarin hij staat nooit helemaal opdrogen. In het voorjaar kan de olijfboom, indien nodig, gesnoeid worden in de gewenste vorm.

Wist je dat...

  • Een olijfboom duizenden jaren oud kan worden.

  • De olijfboom altijd grijsgroen (wintergroen) is.

  • Bij een echte warme zomer de olijfboom ook in Nederland vruchten zal dragen.

  • Om olijven te eten ze eerst twee weken in water moeten weken, waarbij het water dagelijks ververst moet worden en vervolgens een maand in pekelwater moeten bivakeren. Pas dan zijn de olijven eetbaar.

  • De kleur van olijven, groen of zwart, te maken heeft met de periode waarin je deze oogst. De groene vruchten worden geoogst in september en oktober. Voor zwarte olijven moeten de olijven nog langer aan de boom hangen.

  • Al onze olijfbomen een paspoort hebben ontvangen en wij daarom kunnen verzekeren dat ze vrij zijn van virussen en ziekten.

  • Wij de olijfbomen bij u aan huis bezorgen!

Over ons:

Intraplant importeert, een grote verscheidenheid in soort en maat, olijfbomen.  Voorbeelden zijn de olijfboom bonsai, de olijfboom op stam, de olijfboom Pon Pon en de olijfstruik. Onze olijfbomen worden handmatig door ons geselecteerd bij de meest toonaangevende kwekers in Zuid Europa en zijn uitermate geschikt voor het Nederlandse klimaat. Olijfbomen zijn winterhard en wintergroen wat garant staat voor jaarrond plezier.

Intraplant verkoopt en verhuurt olijfbomen aan zowel de zakelijke- als particuliere markt. Bijvoorbeeld aan de horeca en voor festivals, bruiloften, (bedrijf)feesten, tv-commercials, congressen, beurzen (beursdecoratie), a en overige evenementen. Inmiddels zijn wij een gevestigde naam op het gebied van plantenverhuur en bomenverhuur. Of het nu gaat om één enkele boom of een oerwoud.

Wij nodigen je van harte uit om op onze kwekerij, van Brienenlaan (eerste bedrijf rechts) in Honselersdijk, om te struinen in onze kas. Uiteraard staan wij klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven.

Wij zijn van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 – 16.00 uur op afspraak. Op zaterdag zijn wij van 10.00 – 16.00 uur geopend voor bezoek. Met interesse of vragen kun je contact opnemen met Vitor da Conceicao op telefoonnummer 06 – 38 99 16 57. Hopelijk tot snel!

Interesse? Informeer naar de mogelijkheden:

Dit zeggen onze klanten over ons:

We zijn al meerdere jaren klant bij Intraplant en heel tevreden over de -kwaliteit van de bomen, – de prijs, – de service, -maar vooral ook het advies. Op het strand is het lastig om de juiste uitstraling te behouden met planten/bomen die er mooi bij staan, maar het lukt bij Intraplant. We worden volledig ontzorgd en accuraat en professioneel geholpen. Ook tijdens Corona tijd meteen ingespeeld op de bizarre tijd en wens van ons als ondernemer, waarvoor chapeau! We zijn heel tevreden en voor ons tweede horeca bedrijf nu ook de bomen van Intraplant neergezet. We hopen nog vele jaren te mogen samenwerken.

Aagtje en Lott

Beachclub NO.5, Zandvoort

Wij en onze gasten genieten dagelijks van onze mooie planten van Intraplant. Echt een aanwinst voor onze beachclub.

Doina Jonkman-de Gier

Hudson Beach, Kijkduin

Snelle en goede levering van mooie planten. Goede adviezen over het water geven en goede afspraken kunnen maken over het onderhoud van de planten.

Bart Valkering

Nautilus aan Zee, Egmond aan Zee

Intraplant is een heel fijn bedrijf om mee samen te werken, goede service, denken graag met je mee en hele mooie palmbomen.

Sheila van den  Berg

Peukie Beachclub, Scheveningen

Zo blij met de service en de olijfbomen van Intraplant. Altijd frisse bomen op verzoek, wij zijn blij!

Thirsa Wijnands

Strandpaviljoen Surf en Beach, Katwijk aan Zee

Vanaf dag 1 zijn wij al klant bij Intraplant en wij hebben er nooit over nagedacht om ergens anders heen te gaan. De service is elke keer weer top en laat niets te wensen over. Het personeel is ruimdenkend en zet altijd een stapje meer dan wat wij verwachten.De mentaliteit is hardwerkend en positief en daarom blijven wij nog jaren klant bij Intraplant.

Marjon van Oosten

The Coast Beach House, Monster

Wij zijn nu al bijna een jaar klant bij Intraplant en we zijn erg tevreden over de geleverde diensten en planten. Vooraf werd een goede analyse gemaakt wat er mooi zou staan in ons kantoor. Vervolgens is daar een interieur advies op gegeven en zijn de planten ingericht.

Brandfirm, Amsterdam

Hele goede service en kwaliteit en snelle levering.

Romi

Posthouse Wijnbar, Naaldwijk

Intraplant is al jarenlang een zeer betrouwbare en prettige  partner voor de aankleding van ons terras. Vlotte communicatie, kwaliteit, snelle service en fair geprijsd.

Jasper vd Hoek, Uluwatu Beach (Hoek van Holland) en Patagonia Beach (Scheveningen)

Patagonia Beach (Scheveningen) en Uluwatu Beach (Hoek van Holland)

Dankzij de palmbomen van Intraplant is ons terras in 1 klap veranderd tot een waar paradijs en vanaf dag 1 hebben we louter positieve reacties ontvangen.

Luuk Tomassen

Brasserie Zuiderzoet, Zeewolde

Intraplant is voor ons de leverancier voor onze palmen. Zij blinken uit in flexibiliteit en meedenken. Iets wat erg nodig is bij een seizoensbedrijf.

André Triep

Strandclub WIJ, Scheveningen

Altijd topservice van Intraplant, er wordt meegedacht en de olijfbomen staan prachtig op ons terras!

Chris

Beachclub BAIT, Wassenaar

Sinds de opening van Oranje Buiten in 2014 zorgt Intraplant ieder seizoen voor prachtige bomen. Erwin denkt altijd mee en is zeer flexibel wat erg goed uitkomt bij een seizoens bedrijf.

Arnoud Ruiter

Strandpaviljoen Oranje Buiten, Hoorn

Voor de mooiste bomen, ga je naar IntraPLANT!

Roy

El Bully Tapasbar & Grill, Scheveningen

Vol tevreden!

Harry

Beachclub Titus, Kijkduin

Intraplant zorgt ervoor dat ons terras er het hele seizoen mooi en groen uitziet! Super!

Wouter Halbersma

Beachclub Buena Vista, Scheveningen

No-nonsense, snel en betaalbaar. Prachtige kwaliteit. Goede samenwerking.

Jeroen de Bloois

Enjoy Eten & Drinken, Naaldwijk
Wil je door ons gebeld worden?

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Sluiten