Di. t/m Vrij: Uitsluitend op afspraak / Za: Geopend voor bezoek (10:00 tot 16:00)
Consumenten: T. 06 – 38 99 16 57 / Bedrijven: T. 06 – 41 22 65 53
De Trachycaprus wordt ook wel de Chinese Waaierpalm of henneppalm genoemd. Hij is één van de meest populaire palmen in Europa. Zijn bladeren vormen een waaier en geven de palm een echte tropische uitstraling. De Trachycarpus komt van oorsprong uit de Chinese berggebieden waar zeer strenge winters voorkomen. Hij is dus winterhard en prima bestand tegen het Nederlandse klimaat.
Standplaats: De ideale standplaats voor de Trachycarpus is een plek met zoveel mogelijk zonlicht. Zowel binnen als buiten kan deze plant in het volle en directe zonlicht geplaatst worden. Maar ook op een schaduwplek zal hij niet onderdoen. Zet de Trachycarpus niet in de wind of op de tocht. Bij een teveel aan wind en tocht zullen zijn bladeren uitdrogen en lelijk worden. De Trachycarpus is winterhard. Temperaturen van -18 graden kan hij verdragen. Bescherm de palm dan wel met een winterhoes of noppenfolie.
Water geven: De Trachycarpus mag nooit in droge grond staan. Ook gedurende de winter moet de grond vochtig blijven. Maar een te veel aan water kan wortelrot veroorzaken. Zorg er daarom voor dat de Trachycarpus niet in een laag water komt te staan. Belangrijk is dat de grond vochtig is en blijft. Wanneer de palm in een pot staat adviseren wij gaten in de bodem te maken en hydrokorrels op de onderkant van de pot te plaatsen.
Temperatuur: De Trachycarpus fortunei, die oorspronkelijk uit China komt waar de winters behoorlijk streng kunnen zijn, is winterhard. Zelfs temperaturen van -18 graden Celsius kan hij overleven. Maar bij aanhoudende vorst is het wel verstandig de Trachycarpus te beschermen met noppenfolie, een sneeuwdeken of een winterhoes.
Verkleurde bladeren: Als de bladeren van de Trachycarpus lichtgeel worden, terwijl de bladaanzet groen is, dan betekent dit ijzergebrek. IJzergebrek, ook wel chlorose genoemd, treedt op bij een kalkrijke grond of een bodem met een te hoog zuurgehalte (Ph waarde). De Trachycarpus kan dan worden gevoegd met ijzer. Een bodem die lichtzuur tot zuur is kan tevens magnesiumgebrek vertonen. Ook dan zal het blad lichtgroen tot gelig worden. In dat geval kan de palm worden gevoed met magnesium.
Giftig: De Trachycarpus is niet giftig en daarom diervriendelijk.
Voeding: Een Trachycarpus in pot dient met regelmaat gedroogde koemestkorrels te krijgen. Met name wanneer de palm in een pot staat. De wortels kunnen dan geen voeding uit de volle grond halen en dus hebben ze wat hulp nodig.
Snoeien: Afgestorven bladeren kunnen bij voorkeur in het voorjaar worden afgeknipt. In de winter bieden de afgestorven bladeren namelijk nog enige vorm van bescherming. Laat bij het wegknippen ongeveer 5 tot 10 centimeter van de bladstengel aan de stam zitten.
Ziekte en ongedierte: Het is belangrijk om beschadigde groeipunten, in de winter, te beschermen tegen bacteriën. Voor de aanvang van de winter, in oktober of november, adviseren wij de groeipunten in te spuiten met een middel tegen schimmel. Zolang de groeipunten van de palm niet beschadigen zullen deze in het voorjaar gewoon weer uitlopen en nieuw blad maken.
Vragen over de Trachycarpus Fortunei? Wij beantwoorden uw vragen graag. Neem contact met ons op. Bellen kan op 06 – 41 22 65 53 of 06 – 38 99 16 57 of stuur een e-mail naar info@intraplant.nl.
Interesse? Informeer naar de mogelijkheden:
Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.